... och dagarna blev 5

2014Tisdagskväll och ska strax gå och lägga mig för upp till en av mina sista dagar på jobb. Jag har inte börjat packa, inte köpt alla saker än och kommer inte kunna gra något av det förrän till helgen. Kommer alltså ha 3 dagar på mig att packa ner hela mitt liv för ett år borta på andra sidan Atlanten.
 
Just nu är jag optimistisk, vi får se hur det är på lördag...!
 
 


Månader blev till dagar!

2014Med endast 18 dagar kvar till avresa känns det ganska galet att tänka tillbaka på hur allt för några år sedan bara var en tanke, en dröm som skulle kunna gå att genomföras efter att skolan avslutats. Åren gick, jag började gymnasiet, började 2an och 3 an och studenten kom ganska oundvikligt. Dock kändes inte USA som en verklighet ens då. Ansökan skulle skrivas klart och det enda man kunde berätta för folk var att "Jag ska till USA, men vet varken vart eller när". Hatade att det lät som att man inte var säker. Jag var säker på att jag skulle åka iväg, bara att det tog sin tid att få rätt på allt. 
 
Ansökan kom in, allt godkändes och familjer började matchas med mig. Fortfarande visste jag inte vart jag skulle hamna och man kunde fortfarande inte ändra på meningen "Jag ska till USA" till att "Jag vet var jag ska åka". Men dagen kom tillslut där jag hittade min nu kommande värdfamilj och det var för exakt 83 dagar sen jag kunde ändra till "Jag ska till USA och jag vet var jag ska och när jag åker". Det var en sån skön känsla att man nu kune bevisa för alla andra att man visst det har en plan. Jag började ränka ner till min avresa när det var 101 dagar kvar till den 1 december.
 
Idag är det den 13 november 2014 och jag kan nu säga att det är snart två veckor kvar tills jag åker iväg på mitt livs äventyr. 18 dagar kvar tills jag sätter mig på planet mot landet med stort L för att inte återvända förrän jag är 20. Snart är det dags för mig att bevisa att jag kommer genomföra det som för ett par år sedan bara var en dröm och det som efter studenten endast var en plan.
 
Nu är det min tur!
 
 
 
 


Konsten att packa ner sitt liv...

2014Godkväll!
Just nu sitter jag och försöker skriva en packlista samt vad jag ska packa i de olika väskorna. Jag kommer ha enhandväska med det viktigaste i, så som pass, viktiga papper, dator, kamera etc. Sedan kommer jag ha ett handbagage där man ska packa till de första dagarna på training school (ifall bagaget skulle försvinna eller bli försenat) samt två stora väskor att checka in som får väga 20kg styck.
 
Det är en konst kan jag säga att försöka skriva ner allt man vill ta med sig (sedan sortera ut vad som verkligen är nädvändigt). Hur ska man kunna packa ner sitt liv i två väskor på 20kg st? Som tur är har jag lite mer än två veckor på mig att klura ut hur packningen ska gå till. Men tills dess, ska jag försöka få ihop listan här...
 
 
20 dagar kvar...


Checklistan som aldrig tar slut...

2014Insåg nu att det är ännu fler saker jag kan kryssa över, och även lite jag måste lägga till. Det är ju lite saker som även ska fixas nu i slutet, när det största är avklarat.
 • Kopia på körkort 
 • Kopia på pass
 • Kopia på gymnasiebetyg
 • Agreement form
 • Skicka efter polisregisterutdrag
 • Skicka ovanstående till Cultural Care
 • Boka hälsoundersökning
 • Gå på hälsoundersökning (27 oktober)
 • TBC-test (får se när det blir...)
 • Beställa personbevis
 • Boka ambassadbesök
 • Gå på ambassadbesök (20 oktober)
 • Skicka efter internationellt körkort (2 veckor innan avresa)
 • Köpa resväskor 
 • Sortera alla viktiga papper
Det sista där är ju bara småsaker. Dock relativt viktiga småsaker, kan ju liksom inte resa utan resväskor...
 
Som sagt 26 dagar kvar. 26 dagar som kommer gå galet fort!


26 days left...

2014Dagarna blir bara färre och färre och det är snart som jag kan säga att det bara är 3 veckor kvar till avresa. Det är mycket som förisgår sig i mitt huvud; tanken av att flytta till landet med stort L och ha det bästa året i mitt liv blandas med känslorna av tt lämna familj, vänner och pojkvännen hemma. Känslan av att bara vilja stanna kvar blandas med av känslan att vilja resa iväg NU! Man kan säga att jag har völidgt mixade knslor angåenge att resa bort, det är trots allt i ett helt år, men förhoppningsvis kommer jag till den bästa värdfamiljen man kan tänka sig och jag är hemma igen innan jag ens har kunnat märka att jag åkt.
 
Kan ju trots allt säga att jag känner mig jättevälkommen redan, utan att jag ens träffat min värdfamilj än. Det känns helt underbart och jag hoppas på att känslan såklart håller i sig efter att jag kommit dit.
 
Just nu är det bara massa förhoppningar, förväntningar och tankar om resan. Man vet ju inget helt säkert än. Kommer jag trivas? Kommer detta vara något för mig? Jag vet inte. Jag vet inget än. Men det är väl det som är lite av förtjusningen med det hela. Man vet inte, man kan bara hoppas att det kommer bli sitt livs äventyr!