Alla papper som ska skrivas i...

2014Nu är det endast 96 dagar tills dess att jag lämnar Sverige och Europa. Dagarna försvinner sakta med säkert och USA kommer närmare och närmare...
 
Just nu sitter jag fakstiskt och väntar på att det ska bli september! De flesta papper och så som ska skickas in får inte vara äldre än 3 månader vid avresa, vilket betyder att jag får göra det i september. Det jag planerar att göra nästa vecka (då spetember börjar) är att:
1. Ringa och boka hälsoundersökning (samt ta reda på vad det kostar?) + tuberkulostest
2. Ta kopia på mitt körkort
3. Skicka in mina gymnasiebetyg
4. Skicka efter polisregisterutdrag
5. Fylla i Agreement form
6. Börja planera för Stockholm och visumansökan
 
Det är väl det som ska avklaras nästa vecka då. (Hade ju kunnat boka tid till undersöknigen nu, men känns bättre att göra allt på samma gång så man har det samlat).
 
Det allra första jag egentligen ska göra är att hämta up mitt pass hos polisen! varit klart i snart över 2 månader, men har inte fått tummen ur att åka och hämta det, vilket tar typ 10 minuter... Men imorgon ska jag se om jag hinner dit efter jobb! Vore skönt att ha det klart!
 
 
 
 


Austin, here I come!

2014 
Nu var det äntligen bestämt och nu börjar allt pappersarbete!
 
 
 
 
 
 
 


Yes yes yes, I really want to be your au pair for the next year!!

2014Sådär lät det i mejlet jag precis skickade till min kommande värdfamilj som bor i Austin, Texas. Så damer och herrar, jag har hittat minvärdfamilj och kommer lämna Sverige i november/december. Nästa steg är att bestämma det exakta datumet. Sen är det ju att fixa massa papper och allt som hör till! Det första jag ska göra är nog att ringa CC imorgon och informera om att jag har tackat ja till en familj, och alla förberedelser kan börja!
 
Dags att ändra kategori från "Matchningsprocessen" till "Förberedelser inför avresa", som jag har längtat till detta!


Match #3, update

2014Var ett tag sedan jag uppdaterade om hur det går med matchningen! Jag är fortfarande i match med familj 3 som bor i Austin, Texas. I söndags skypade jag med mamman i familjen och fick även prata med hennes flickor. Gick väldigt bra och dom är såååå söta! Sedan ska vi boka in ett nytt samtal, tror det blir på torsdag där det ska handla lite mer om hur det är att vara au pair i deras familj.
 
Sedan mejlade även deras nuvarande au pair mig och sa att det var fritt fram att ställa frågor. Lite skönt är det att hon är svensk, känns lite lättare att ställa frågorna exakt som man tänker, istället för att försöka omformulera och översätta till engelska. Vi ska även boka in ett skypesamtal för att vi insåg att jag har för många frågor för att det ska vara smidigt med mejl... Antar att det blir i veckan eller möjligtvis i helgen! Ska bli kul!
 
Håller verkligen tummarna denna gången. Det känns rätt och jag vill inte att något ska komma ivägen för mig denna gång. Vi får vänta och se!
 


Match #3

2014Hai igen!
 
Som tur är var det systemet (igen) som hade tagit bort matchningen med familjen i Austin, Texas men efter kontakt med CC var vi idag tillbaka i match! Känns super!
 
Skypade med mamman idag, känns väldigt bra faktiskt. Hon skulle ha ett par intervjuer till idag och imorgon och skulle sedan skicka ett mejl torsdag eller fredag (antagligen ifall de vill fortsätta eller inte). Så jag sitter på nålar och hoppas på det bästa!


Match #3

2014Hejsan!
I fredags, den 1/8 fick jag min tredje match! Ivrig som jag var gick jag direkt in och läste om familjen. De har tre flickor i åldrarna 3, 7 och 9 och de bort 10 min utanför Austin, Texas. Hade verkligen tyckt det var kul med tre flickor! De beskrev att de äslakde att rita, måla, leka och pyssla, vilket jag personligen älskar. Hade nog haft så roligt med dom!
 
Mejlade direkt och fick svar samma dag från mamman. Jag svarade igen i lördags och har väntat på svar sedan dess... Såg nu att de var borta från mitt konto :( Hoppas på att det är systemet som hoppat in och bestämt för mig igen då mamman verkade tycka att det skulle bli roligt att få prata med mig. Blir att ringa CC imorgon och fråga vad som händer!