Will you run with this dream, or will you run alone?

2012



 
 


Dag 6. - Top 3 raggningsrepliker.

2012



Yes, hann aldrig slänga upp dag 6 då det var tänkt så jag kör på det nu!
 
1:a plats 
"Din pappa måste vara terrorist, för damn vilka bomber."
2:a plats
"Oh, du ser precis ut som min blivande flickvän."
3:e plats
"Hej, jag har glömt mitt nummer. Kan jag få ditt?"
 
 
Hahaha, vilket minne med min förstaplats... Under musikalföreställningen i 9:an (föreställningen var för de övriga 9:orna) skulle min karaktär på date och min date skulle så säga något gulligt. Under de tidigare föreställningarna (och det som stod i manuset) sa han "Din pappa måste vara tjuv, för han måste ha stulit alla stjärnor och lagt de i dina ögon", men istället drog han (planerat med vissa andra...) till med just den "Din pappa måste vara terrorist, för damn vilka bomber" utan att jag visste om det, inför publik. I det ögonblocket var det inte lätt att hålla sig för skratt...
 
 


Alla dessa pengar...

2012



Jag behöver pengar... får nog se till att fixa ett jobb för det är lite drygt att bara ha knappt halva sitt studiebidrag att ha kul för varje månad, skulle vara kul med lite extra. Vet dock inte hur det skulle lösa sig med tiden för jag måste plugga så mycket...
 
Hittade dessa söta klänningarna på nelly.com, simpla men ändå snygga, perfekta som nyårsklänningar!
 
Klicka här.
 
Klicka här.


Om perfekt existerat, skulle alla vara likadana.

2012



Loggade in och såg att jag hade besökare idag trots att jag inte skrivit något inlägg idag! Det är så kul! :D
 
Idag såg jag på Takidas facebook-sida att det håller på att spela in en video till deras senaste singel Swallow (Until you're gone). Hur spännande är inte det? Kan knappt bärga mig. Ny skiva kommer ju även ut om drygt en månad (28 nov) och det är ju nästan ännu bättre... Hoppas på en turné till våren!
 
Vad finns det mer att säga? Jag fick vila från gymmet idag pga ryggen började göra ont efter idrotten igår, så ska dit och kötta imorgon så att man kan hålla helg med gott samvete! Tänkte istället sticka till Emporia efter skolan (eftersom min kompis jag skulle träffa inte hörde av sig.....) men jag beslutade mig för att stanna hemma istället, spela lite och spara mina pengar till måndag då jag ska dit med min fian vän Fanny. Blir då att köpa nya jeans (mina enda blåa jeans har gått sönder...) och lite smått och gott. 
 
Imrgon ska vi även boka resan till Paris!!! Geez vad jag längtar, om det blir datumen vi vill att det ska bli så kommer vi fira nyår i PARIS! Jag och min bästa vän, på nyår, i självaste Paris! Sagolikt! Går icke att beskriva...
 
Sen har jag inga läxor till imorgon så kan slappna av helt idag! Riktigt skönt, har inte kunnat göra det på hur länge som helst!
 


Dag 5. - Bilder på alla hårfärger jag haft.

2012



Jag kör på med dag 5 right away så att säga så att jag kommer ifall Nathalie någon gång! Nu var det ju att lägga upp bilder på alla hårfärger jag haft, och det kan bli ganska intressant...  
 
 
Nu är min hårfärg som på den sista bilden och väntar på att bli som det röda igen! :3
 
 


Dag 4. - 3 saker i min garderob som jag inte kunnat leva utan.

2012



Slänger upp dag 4 med detsamma!
 
Här kommer dem! (Dåliga bilder så det är med mobilen...)
 
1. Min typ beige kofta/något med fjädrar på. Den är i silkestyg så den är underbar i sommarvärmen och jag älskar den just för att man bara kan slänga på sig den så har man en outfit!
2. Min stooora herrskjorta från HM :3 Ääääälskar den, kan ha den alla dagar i veckan vart jag än är...
3. Till sist min one piece! Hur underbar är inte den nu på vintern? Bara kasta på sig den när man kommer hem. Det är nog inte många dagar som hade fungerat utan den!
 
 
 


You've gone too far, you're in my way.

2012



Isch, varken haft tid eller ord till att blogga, dessutom har jag inte haft något vettigt att säga heller... Tänkte slänga en liten update på vad som hänt de senaste dagarna och slänga upp dag 3 så snart som möjligt, Nathalie ligger ju långt före mig!!
Nu ska vi se, förra inlägget var ju att min rygg började göra ont igen men det var över på lördagen igen. På fredagen var jag hos ett par ompisar och chillade, på lördag var det kalas för lillsyrran och innan dess stack jag in på Build a Bear på Trianglen och så fick hon välja en nalle! Riktigt fin men fy vad dyrt! På lördagskvällen gjorde jag verkligen ingenting, typ låg i sängen med datorn och läste bloggar och så... På sändagen fixade jag och mamma mitt gymkort (har nu ett år att se fram emot!) och sen blev jag körd till pappa för jag börjar ju så tidigt på måndagar... Sen i måndags har det varit skola och jag har gymmat! Känns grymt att se hur mycket jag har förbättrat mig, så antar att det bara kan bli bättre härifrån! :) Idag hade vi idrott och märkte att mitt ryggont kommer fram när jag hoppar och så, och vi spelade badminton/basket vilket min rygg inte tyckte om. Så fick vila lite på slutet sen tror jag att jag får skippa gymmet imorgon så att det inte blir som förra veckan, för det var verkligen inte kul!
Sen idag fick vi reda på våra slutbetyg i samhällskunskap 1 (förlängd kurs) och jag fick mitt efterlängtade A. Geez vad jag har kämpat för det och trots att sista provet itne gick super kom de överens om att ge mig det. Verkligen glad över det! Imorgon får vi tillbara våra historieprov och på fredag våra matteprov, spänningen är olidlig...
 
Skulle egentligen färga mitt hår idag men mamma orkade inte då hon håller på att bli sjuk så får vänta till helgen :-/
 
See ya!


Ont i ryggen -.-'

2012



Var på gymmet en sväng med det gjorde bara ryggen värre... Min ischias är ju tillbaka och då ska man röra mycket på sig för att det snabbar på läkningsprocessen. Jo, min rygg får gärna bestämma sig för det gör ont när jag inte tränar och nu gör det ont när jag inte tränar -.-'
Jaja, stack in om Ica och handlade paj :3 och jag kom även innanför dörren och såg att bästa pappsen köpt ny inpackning till mig! Det gjorde mig iallafall lite gladare :3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3214606/images/2012/pic_50802b44ddf2b320c200192d.jpg" class="image">



MUA - Makeup Academy

2012



De fick in nya produkter för ett tag sedan. Kallas för Nail constellation och det är små färgade kulor du fäster på ett nagellack. Det håller inte så värst länge, men hur häftigt är det inte?! Man kan köpa både detta (HÄR) och matchande nagellack (HÄR).
 
Det finns även en blogg som är kopplad till hemsidan, och där finns det även en video och förklaringar på hur du ska gå tillväga. Bloggen hittar du HÄR, och där kan du även se nyheter och liknande som kommer in till hemsidan.
 
Detta är definitivt min nya favoritonline-butik.
 
 
 


Jag tog, jag förstörde, jag var blind.

2012



Lyssnat lite på Stiftelsen idag, fastnade för raden som jag använt som rubrik idag. Vet inte varför. Ibland har jag vissa radet av låtar som bara fastnar i huvudet när jag lyssnar på låtar och då skriver jag ner dem på mobilen så att jag senare kan använda dem! Som ni kanske märkt så består många av mina rubriker av rader från olika låtar. Tycker det är lite roligare än typ "stressdag", "godmorgon" eller liknande, även om jag även skriver så ibland :3
 
Som jag skrev häromdagen så saknar jag hästarna väldigt mycket för tillfället... Vill ha en egen ängel nu att gosa och ta hand om, någon som bara är min. Fast jag vet att jag verkligen inte har tid för det nu med skolan, tänk att jag knappast har tid till att ta 5min för att skriva ett inlägg på bloggen, hur skulle jag då ha tid till att spendera flera timmar om dagen i stallet? Fast saknar fortfarande känslan man har när man är där ute, man har så mycket att tänka på när man väl är där att man inte hinner tänka på skolan och det där jobbiga, vilket är så otroligt skönt! Men jag har sagt det att någon gång ska jag köpa egen häst! Vet inte när eller hur, men det ska ske. Det som  är sorgligt bara är att ponny blir för litet och man får inte tväla dem efter 18 ju, jag som älskar att rida ponny så mycket :( Fast det löser sig! 
 
Det har även varit en liten perid där jag tänkt mycket på Diamant, var vi skulle varit idag om det inte slutade som det gjorde... Men får bara glömma det och titta på bilder av honom med ett leende för det är ju trots allt ett av de bästa minnena jag har!
 
För övrigt känner jag mig väldigt flickig nu, pillade av lösnaglarna och målade mina egna med ett rosa-glittrigt nagellack. Så här glittrar det! Slänger strax upp ett inlägg om en väldigt häftig sak jag hittat i nagel-dekorations-väg, sugen på att beställa hem någon själv... Stay tuned!
 
 


Finner inte ord.

2012



Typ 5:e dagen i rad jag får extrem huvudvärk och mår illa framåt eftermiddagen/kvällen... Vet inte vad det är med mig. Har inte hunnit plugga heller, får väl kolla igenom matten lite innan jag sover inför provet imorgon, men det går nog fint iallafall. Nu ska jag pausa lite med en film, innan jag ska sova. Upp tidigt till skola imorgon.
 
Usch vad jag saknar hästarna i mitt liv nu. Dom var så perfekta att ha just vid sånna här tillfällen, när man inte mår så bra. Får nog klura ut på något sätt hur jag kan lösa det för jag måste ha hästarna nu känns det som. 
 
Vår fina ängel, du anar inte hur mycket jag önskar att du stod i din box just nu <3
 
 
 


Stiftelsen!

2012



Nu är det såhär att Stiftelsen har släppt sina turnédatum och den första konserten kommer äga rum i självaste Malmö, den 1/2-13 på KB. Jag är riktigt sugen på att köpa/önska mig en biljett dit. Hade varit riktigt kul att se deras första spelning någonsin och just i Malmö! Får se hur det blir med det. Sedan ser man även att deras låtar bara klättrar högre och högre upp på Sveriges topplistor och hur kul är inte det? Folket verkar tycka om den svenska stilen! Nu är det även så att en vän till mig har fixar videos på YouTube med ett par av Stiftelsens låtar med text till. Perfekt ju! Kolla in på hans kanal när ni ändå kollar in videorna! :)
 
 
 
Han har även fixat en video med test till Takidas senaste singel, Swallow (Until you're gone).
 


Kasst-bloggande.se

2012



Hejsan!
Usch får jag börja med att säga, hela (j*vla) veckan har gått till att plugga, från det att jag kommit hem till sent på kvällen när jag ska sova. Det ahr varit porv i historia och en massa läxor så har faktiskt prioriterat det. Ska se till att blogga mycket nu igen när det endast är ett prov kvar på måndag, och det har jag ganska bra kolla på!
Just nu sitter jag och kollar på X Factor och äter Ben&Jerry's :3 Lyckades får pappa att köpa till mig heheh. Riktigt gott! Slänger upp ett inlägg om stiftelsen i nästa paus, har nämligen letat fram lite nyheter! :D
Byr for now!
 


Önskelista!

2012



Sitter hela tiden och tänker på vad jag ska önska mig i födelsedagspresent/julklapp, det blir alltid en samlad lista för jag fyller ju år 10 dagar för julaften, nämligen den 14e December. Detta är vad jag kommit på hitentills :p
1. Resa till Paris över nyår, fast den kommer jag delvis betala själv, men jag fick tillståndet :3 (Det är bestämt, så det ska snart bokas!!!!)
2. En vanlig plattång, fastnat för Babyliss iCurl som både fungerar som en plattång och som en locktång, dessutom har jag hittat ett paket på Elgiganlen där man får en i vanlig storlek och en mini iCurl som man kan ta med sig. Intressant! 
3. En sån Artist Wave Maker från OBH Nordica som gör vågor i håret som ser ut som man sovit med flätor i håret.
4. Alla Takidas skivor i fysiskt format liksom, har bara en då man lyssnar på spotify för det mesta. Men jag vill ha deras äldsta skivor för de låtarna finns inte på spotify!
5. En Spa-dag med mamma, så det ska vi önska oss tillsammans i julklapp :3
6. En ny säng hos pappa, det är typ redan bestämt som en kombinerad present från pappa och min faster. Läääängtar!
7. Dessutom ska jag och mamma gå och pierca navlen tillsammans på min födelsedag!!!
 
Kommer inte på mer för tillfället och det är så svårt att önska sig saker nuför tiden, har egentligen redan det jag vill ha och behöver :) Dock älskar jag julen utan allt man får, vi har alltid åkt till mormor och morfar på julen och ätit, kollat på kalle anka och allt det där. Oftast är det bara jag, min helbror och mamma som åker dit, men något år har hela familjen följt med. Längtar riktigt mycket! Hoppas vi får snö iår, och dessutom vill jag bli 17 hahah :(
 
Det blev en liten paus från historian. Jag sitter här och skriver in mina anteckningar från lektionerna på datorn och kompletterar med saker från boken... Hoppas på att bli klar med detta idag så jag kan skriva ut det imorgon och plugga satan på dem fram till provet.
 
Have a nice day! :3
 


Run, run away until you're gone.

2012



Dags för ett avsnitt av Awkward!
 


Intevarahemmahelg deluxe!

2012



I helgen har det hänt ganska mycket, men ändå väldigt lite... I fredags slutade vi 2h senare än vanligt (-.-') alltså vid 2 och då stack jag och gymmade. Sen var det hem snabbt och duscha/fixa sig sen stack jag till en kompis. Sen igår var det 10års jubileum på Kunskapsskolan i Lund, så åkte in där och hälsate på gamla lärare och elever vilekt var ganska kul. Efter det stack jag och Felicia till Malmö i hopp om att hitta något att göra senare på kvällen. Vi stack till Nöjesmagasinet och handlade godis med :3 Gott värre! Sen gick tiden och vi hittade inget att göra så vi satt typ hemma hos pappa helt deprimerande, men sen fick vi åka till någon fest. Ganska liten och det var någon på Petri som fyllde år. Trevligt var det iallafall, bättre än att sitta hemma... Sen idag har jag varit hos mormor och morfar och ätit middag och så, sen nu är jag hemma... Mår inte så bra för tillfället, ont i huvudet och magen, inget som gillas. 
 
Imorgon får jag se om det blir skola eller inte, ska iallafall plugga satan inför historieprovet på torsdag. Nejdå, jag är inte alls stressad! Längtar redan till nästa helg, ändå tragiskt hahah
 
Puss haj.
 


Dag 3!

2012



Fullspäckad helg vilket har lett till att jag knappt haft någon tid över att sätta mig ner vid datorn och skriva ett inlägg. Men nu är det på det igen! Tänkte till och med dra till med dag 3:s utmaning, dvs. Det pinsammaste jag varit med om...
 
Det har jag faktiskt funderat länge över, och jag kan inte säga att jag har varit med om något riktigt pinsamt, men det är en sak jag kom på som var ganska jobbigt faktiskt. Detta hände för ett par år sedan i stallet. Tror det var ett träningsläger jag var på faktiskt. Hoppning, och detta var typ den tiden jag var den mest erfarna ryttaren i stallet så jag var ganska noga med att försöka vara så perfekt som möjigt. Innan vi skulle rida iväg så gjorde vi ju såklart iordning hästarna och jag var som vanligt sist så det var någon av dom andra tjejerna som tränsade hästen jag skulle ha. När jag då kom till hästen så tyckte jag att käkremen satt för hårt så jag spände upp den, vilket jag skulle få ångra sen hahah. Vi red iväg till hoppaddocken och började som vanligt. Hästen jag red var ganska envis och gillade inte riktigt att hoppa så jag var ganska van vid att han brukade stanna preciiiiis framför hindret. Så vi skulle stå på ett led och komma på ett hinder en och en, så när det var min tur red jag, och hästen stannade framför hindret. Jag flög av och jag som har sån dålig ovana från att rida själv, håller kvar i tyglarna när jag trillar av vilket man inte ska göra... Hästen backar lite halvt panikslagen av att jag håller fast honom, och vips åker tränset av... och hästen springer iväg. Som tur var slog jag mig inte och dom andra tjejerna inklusive tränaren fick sig ett gott skratt, jag skrattade nog också, men det var inte alls kul för nu var det ju jag som misslyckas... Detta var en ganska omtalad historia ett tag efter, och det kommer även upp då och då när man pratar hästar.
 
Detta kanske inte var någon jättepinsam historia, men det är den jag kan komma på... Hoppas det var något värt läsningen iallafall heheh.
 
En bild på hästen jag ägde för ett par år sedan, Eklyckans Zoraija.


Update.

2012



Pappa kom precis med en kanelbulle. Mums!
Har ni ätit någon kanelbulle idag?
 
 
 


Det ögonblicket jag tittade bort, det är det jag kommer minnas för gott.

2012



 
Tänkte dra vå kvällshissar faktiskt, och tar det från den billiga hemsidan med smink jag har berättat om tidigare (http://matildapw.blogg.se/2012/september/plugg.html).
http://www.muastore.co.uk/index.php/bb-foundation
First of all vill jag hissa deras BB Cream, jag har hört en massa bra om sådanna produkter så tänkte att jag kunde prova en som ändå var billig. Vet inte om den uppfyller "kraven" på BB Cream, men det är en helt fantastisk foundation! Den matchar iallafall min hudfärg perfekt och den stannar hela dagen. Jag hatar verkligen foundation som ser bra ut fram till lunch, sen efter det ser det inte klokt ut. Det är något alla ska prova, om ni nu sminkar er heheh, för det är inte en dyr produkt över huvudtaget så varför inte prova? Som ni ser på bilden är det dessutom billigare nu!
Den andra saken är inte en hiss direkt mot produkten, men mot eye primer! Fick en av min kompis för kanske 2 år sen som kom från Make Up Store, och det är nog det bästa jag fått. Jag gillar att använda ögonskyggor, men hur tråkigt är det inte att skuggan lägger sig i vecken efter endast någon timme och sen försvinner ju färgen. Men en eyeprimer stannar skuggan på lika jämt och färgstarkt som det var på morgonen när du la den. Helt fantastiskt! Så för er som vill prova en eye primer, varför inte prova den ovan för att se om det är något för dig? Har själv inte provat den från MUA men enligt kommentarerna ska den funka bra!
 
Ha en trevlig kväll, jag sitter här och väntar på en kanelbulle :3


Dag 2...

2012



Dag 2:s utmaning var att fota 8 saker som är riktigt nice att ha hemma!
Det jag kom på var:
1. Mitt riktigt stoooora täcke, kan knappt sova utan det :3
2. Vår stora datorskärm hos pappa!
3. Juice, jag älskar juice!
4. Mina hårsaker, heat protection, hårspray och torrschampo <3
5, 6 & 7. Mina katter, inget hem utan dom!
8. Min palette, 120 färger, rena drömmen :D



Kikade snabbt på nyheterna...

2012



Pappa hade på nyheterna på tvn för ett tag sedan, och det var ett nyhetsinslag om att ungdomar sover för lite. Vad kan det bero på? Kanske det nya betygssystemet som var så himla bra och skulle göra allt bättre? Det är högre krav för betygen vilket skulle vara bättre. Men dom kraven ska man ju uppfylla med. Kan det vara så att skolorna ger ut mer och mer läxor och sätter fler prov etc. för att man ska klara av de nya kraven för att då de betyg man vill ha? Inte konstigt att ungdomar sover dåligt, man får sitta uppe länge om kvällarna för att göra klart skolarbete som man kanske inte vill göra direkt varje dag för att man har annat för sig. Inte konstigt då man måste gå upp tidigt för att gå i skolan nästa dag också. Klart att ungdomar sover dåligt, det finns ju en negativ sida till allt positivt med och det nya betygssystemet har både det bra och det dåliga. Det går ju knappast att höja prestationsnivån när det inte finns någon som orkar plugga mer.
Blir så less -.-'


Samhällskunskaaaaaap

2012



Usch, sitter på en riktigt lång samhällslektion som aldrig verkar ta slut... Tur att jag hann hem och äta efter idrotten så jag fick lite mer energi. Klarade för övrigt A-gränsen på coopers test! 2400m på 12min. Ändå nöjd, det är ju det jag tränat till! Ikväll ska jag spela (yey!) inte kunnat göra det på typ en vecka pga samhällsprovet.. Nu har jag bara en liten läxa i historia till imorgon så jag hinner spela en del. Om pappa loggar in mig då, annars blir det 3h kö först -.-'
Nu ska jag nog börja koncentrera mig lite, bjuder på en bild från igår innan skolfotot :3



Armies of one on a battlefield

2012



Har lite slut på idéer men tänkte skrapa ihpn en liten lista av mina favoritband/favoritartister. Det är väldigt många jag börjat tycka om på senaste tiden :3
 
1. På första plats kommer såklart mitt favoritband, Takida. Under det senaste året har de blivit väldigt mycket större och de har fått allt mer fans. När jag såg dem första gången i Svedala 2010 var det inte många jag kände som visste om dem, men nu när jag frågar är det till och med väldigt många som tycker om dem! Jag tycker att de arbetar på bra och är väldigt aktiva, sen får jag inte nog att se dem live så tycker att de gör för lite turné, heheh. Med deras nästa skiva som planeras släppas i slutet av november hoppas de på att slå igenom internationellt och därmed USA. Det gör mig lite ledsen att de vill bli så stora, det leder ju till att de kommer spela mindre i lilla Sverige :( Jaja, det är iallafall sjukt kul att det bara går bättre för dem, och jag har redan autografer och saker så det är nog lite häftigare om de blir större! :3
 
2. På andra plats slingrar sig Stiftelsen in. Det är ju ett relativt nytt band som bildades med sångaren från Takida, Robert Pettersson, men det var mest tänkt som en rolig sak med fyra gamla barnddomsvänner. Men deras debutsingel sålde så otroligt och de tackar alla som arbetat emot dem vilket bara gjort dem starkare! Robert sängar att han tycker att det är lite kul att det är Takida-hatarna som har kommit att tycka om Stiftelsen. Kanske för att det är en annan genre och svenska texter? Efter årsskiftet väntar även en turné. Intressant!
 
3. Jessie J har sedan ett år tillbaka varit en ganska stor favorit. Jag upptäckte henne genom att lyssna mer och mer på radion och sen tror jag att jag insåg vem det var som sjöng när hon uppträdde i Idol i höstas. Hennes röst är något av det mäktigaste och hon kör verkligen sin egna grej! Hon har även ganska precis fotat ett omslag för ELLE... Heja Jessie J!
 
4. På fjärde plats av de jag kan komma på är Maroon 5. Jag tyckte inte riktigt om deras "Moves like Jagger" vilket var hur jag upptäckte dem. Men nu när jag fått upp ögonen för deras äldre låtar inser jag att de är riktigt bra! Även deras senaste singel "Payphone" är en riktigt favorit!
 
 
Ha en bra kväll! Jag ska fortsätta att plugga lite tyska glosor innan det blir sängdags för mig. Glöm inte att hålla utkik, snart ska jag komma igång med bloggandet och mina utmaningar igen!
 
 
 
 
 
 
 
 


Trött och sliten till max!

2012



Utmaningarna får dessvärre vänta, har allt för mycket att göra nu :(
Imorgon eller torsdagkväll kan jag nog bättra mig men fram till dess har jag för mycket att göra.. Inte kul. Har börjat känns mig väligt stressad och är för det mesta trött.
Idag gick jag i skolan, skrev vårt slutprov i samhälle1 och sedan var det dags för skolfoto. Blev konstigt som vanligt hahah Efter det mötte jag upp Felicia och vi stack till gymmet och gymmade. Nu är jag hemma och kollar X-Factor och pluggar tyska, massa glosor till imorgon. Inte kul det heller! Ska bli skönt med lov!
 


Ingen rubrik

2012



Slutprov i samhälle imorgon, så det är det mina dagar ägnas till, får återkomma med utmaningarna när det är klart imorgon... Tråkigt värre att det är så mycket man måste plugga att man knappt hinner göra något annat :(